Maestro en V Pay betaalpassen vervangen door Visa en MasterCard debit cards

MasterCard heeft enkele maanden geleden aangekondigd medio 2023 te zullen stoppen met het uitgeven van kaarten van het merk Maestro. Veruit de meest populaire betaalpas in Nederland. Tegelijkertijd stop concurrent Visa met de V PAY betaalkaart. Dit betekent op langer termijn dat alle pinpassen in Nederland uitgegeven zijn met MasterCard of Visa debit.

WAAROM WORDEN MAESTRO EN V PAY VERVANGEN?

Met de transitie van Maestro (gebruik in Nederland, Duitsland en België) naar MasterCard Debit hoopt MasterCard de toegankelijkheid van de mark te vergroten voor een breder publiek. Veel kaarthouders hebben immers alleen een MasterCard of Visa betaalpas, waardoor zij alleen cash kunnen betalen bij winkeliers die alleen Maestro of VPAY accepteren. Met het nieuwe beleid komen MasterCard en Visa een groot publiek tegemoet om overal en altijd kunnen betalen met hun betaalkaarten.

GEVOLGEN VOOR WINKELIERS

Nederlandse kaarthouders zullen weinig merken van deze verandering, behalve dat er het nieuwe logo van MasterCard Debit op de kaart komt te staan. De overgang van Maestro naar MasterCard Debit zal voor de rest natuurlijk verlopen. Gefaseerd zullen banken de bestaande passen vervangen, waarvoor de kaarthouder niks hoeft te doen. De verwachting is dat deze transitie vier jaar in beslag neemt.

Voor winkeliers brengt deze verandering een grotere uitdaging met zich mee. De meeste pinautomaten (neem voor de zekerheid contact op met jouw leverancier) zijn gelukkig geschikt voor Visa en MasterCard Debit.

Middels een software update zal de terminalleverancier de pinautomaat geschikt maken voor de acceptatie van deze kaart en de acceptatie van debitcard betalingen.

Wil je zo soepel mogelijk overstappen van Maestro naar MasterCard debit neem dan contact met ons op.

Gerelateerde blogs

Veranderingen in betalingen met Visa en MasterCard, accepteert jouw betaalautomaat de nieuwe passen?

Veranderingen in betalingen met Visa en MasterCard

Met aanzienlijke updates bij Visa en MasterCard is het belangrijk onnodig hoge tarieven te vermijden en voorbereid te zijn, zodat…
LEES VERDER
ABN AMRO stopt met de verwerking van pintransacties

ABN AMRO stopt verwerking pintransacties voor haar zakelijke klanten

AMSTERDAM, Nederland — Portefeuille deels overgenomen door Buckaroo, Easy Payments biedt alternatief voor ondernemers. Vanaf 1 mei worden de eerste…
LEES VERDER
Verifone Vx805 + Vx820 moet voor 1 januari 2024 worden vervangen

Waarom de Verifone Vx570 + Vx820 moet worden vervangen

Vanaf 1 januari 2024 kan je geen transacties meer accepteren op de Vx570 + Vx820 In 2023 wordt in Nederland…
LEES VERDER