Maestro en V Pay betaalpassen vervangen door Visa en MasterCard debit cards

MasterCard heeft enkele maanden geleden aangekondigd medio 2023 te zullen stoppen met het uitgeven van kaarten van het merk Maestro. Veruit de meest populaire betaalpas in Nederland. Tegelijkertijd stop concurrent Visa met de V PAY betaalkaart. Dit betekent op langer termijn dat alle pinpassen in Nederland uitgegeven zijn met MasterCard of Visa debit.

WAAROM WORDEN MAESTRO EN V PAY VERVANGEN?

Met de transitie van Maestro (gebruik in Nederland, Duitsland en België) naar MasterCard Debit hoopt MasterCard de toegankelijkheid van de mark te vergroten voor een breder publiek. Veel kaarthouders hebben immers alleen een MasterCard of Visa betaalpas, waardoor zij alleen cash kunnen betalen bij winkeliers die alleen Maestro of VPAY accepteren. Met het nieuwe beleid komen MasterCard en Visa een groot publiek tegemoet om overal en altijd kunnen betalen met hun betaalkaarten.

GEVOLGEN VOOR WINKELIERS

Nederlandse kaarthouders zullen weinig merken van deze verandering, behalve dat er het nieuwe logo van MasterCard Debit op de kaart komt te staan. De overgang van Maestro naar MasterCard Debit zal voor de rest natuurlijk verlopen. Gefaseerd zullen banken de bestaande passen vervangen, waarvoor de kaarthouder niks hoeft te doen. De verwachting is dat deze transitie vier jaar in beslag neemt.

Voor winkeliers brengt deze verandering een grotere uitdaging met zich mee. De meeste pinautomaten (neem voor de zekerheid contact op met jouw leverancier) zijn gelukkig geschikt voor Visa en MasterCard Debit.

Middels een software update zal de terminalleverancier de pinautomaat geschikt maken voor de acceptatie van deze kaart en de acceptatie van debitcard betalingen.

Wil je zo soepel mogelijk overstappen van Maestro naar MasterCard debit neem dan contact met ons op.

Gerelateerde blogs

Verifone Vx805 + Vx820 moet voor 1 januari 2024 worden vervangen

Waarom de Verifone Vx570 + Vx820 moet worden vervangen

Vanaf 1 januari 2024 kan je geen transacties meer accepteren op de Vx570 + Vx820 In 2023 wordt in Nederland…
LEES VERDER

Tijdelijk aanpassing van limiet contactloos betalen

Ons nieuwste mobiele pinapparaat is per direct uitgerust met de gratis coronacheck scanner. Dit betekent dat je op de PAX…
LEES VERDER

Coronacheck scanner app per direct op Pinautomaat A77

Ons nieuwste mobiele pinapparaat is per direct uitgerust met de gratis coronacheck scanner. Dit betekent dat je op de PAX…
LEES VERDER