In verband met het uitbreken van het Coronavirus in Nederland zijn er ook in het betalingsverkeer maatregelen genomen. Om minder fysiek contact te hebben met de betaalapparatuur is er tijdelijk besloten om de limiet van contactloze betalingen te verhogen naar €50,-. Niet alleen dit bedrag is door de kaartuitgevers verhoogd, maar ook de cumulatieve limiet (het totaalbedrag aan opeenvolgende contactloze betalingen waarna de klant zijn pincode weer dient in te voeren) is van €50,- verhoogd naar €100,-. Consumenten zullen zo nog minder vaak hun pincode hoeven in te voeren, waardoor hygiënevoorschriften gemakkelijker nageleefd kunnen worden.

Wij zijn blij met de genomen maatregelen. Ook het betalingsverkeer heeft immers zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen door naar oplossingen te zoeken. Onze klanten zullen de verandering niet ‘fysiek’ merken. Het verhogen van de limieten heeft automatisch plaatsgevonden in de passen en pinautomaten. Er is dus geen handeling van de ondernemer nodig op onze pinautomaten. Je doet zo direct mee met deze extra voorzorgsmaatregelen.

Kan jij wel door met je onderneming en wil je geen cash meer accepteren? Misschien is de huur van een mobiel pinapparaat met simkaart een goede oplossing. Zo kun je overal in Nederland afrekenen met de beste voorzorgsmaatregelen.