Veranderingen in betalingen met Visa en MasterCard

Veranderingen in betalingen met Visa en MasterCard, accepteert jouw betaalautomaat de nieuwe passen?

Met aanzienlijke updates bij Visa en MasterCard is het belangrijk onnodig hoge tarieven te vermijden en voorbereid te zijn, zodat jouw betalingssysteem zonder problemen alle betaalpassen accepteert.

Het nieuwe betalingsverkeer

De eerste Nederlandse banken, zoals Triodos, zijn al bezig met de uitgave van de passen Visa Debit en Debit MasterCard, ter vervanging van Maestro en VPAY. Later dit jaar gaan Rabobank, ING en ABN-AMRO ook starten. Het is als ondernemer belangrijk om te weten of jouw betaalautomaat de nieuwe passen accepteert.

Daarnaast zullen Visa en MasterCard acceptanten vanaf januari 2025 verplicht stellen zowel debit- als creditcards te accepteren. Naast pinnen en contactloos betalen zijn namelijk ook creditcardbetalingen gegroeid. Als eigenaar van de pinautomaat moet je ervoor zorgen dat jouw klanten en gasten kunnen afrekenen met alle passen van Visa en MasterCard.

Scherpste kaarttarieven

Veel Nederlandse ondernemers accepteerden alleen betaalpassen en geen creditcards op hun pinautomaat vanwege de hogere transactiekosten. Visa en MasterCard latenondernemers op korte termijn geen keuze meer: alle passen dienen geaccepteerd te worden. Als ondernemer wil je voordelig uit zijn maar de kans is groot dat je huidige provider hoge tarieven hanteert voor creditcardbetalingen. Bij Easy Payments hanteren we al jaren de scherpste kaarttarieven. Vraag een offerte aan en accepteer alle passen voordelig voordat je op 1 januari automatisch wordt omgezet tegen een – waarschijnlijk– te hoog tarief.

Neem contact met ons op via 020 427 83 44 voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen met de overstap naar dit nieuwe tijdperk van betalingsverwerking.

Gerelateerde blogs

ABN AMRO stopt met de verwerking van pintransacties

ABN AMRO stopt verwerking pintransacties voor haar zakelijke klanten

AMSTERDAM, Nederland — Portefeuille deels overgenomen door Buckaroo, Easy Payments biedt alternatief voor ondernemers. Vanaf 1 mei worden de eerste…
LEES VERDER
Verifone Vx805 + Vx820 moet voor 1 januari 2024 worden vervangen

Waarom de Verifone Vx570 + Vx820 moet worden vervangen

Vanaf 1 januari 2024 kan je geen transacties meer accepteren op de Vx570 + Vx820 In 2023 wordt in Nederland…
LEES VERDER

Tijdelijk aanpassing van limiet contactloos betalen

Ons nieuwste mobiele pinapparaat is per direct uitgerust met de gratis coronacheck scanner. Dit betekent dat je op de PAX…
LEES VERDER