Pinapparaten met Android-software

Nederland is al jaren een voorloper op het gebied van elektronische betalingen. Zo daalde het aantal contante betalingen in de afgelopen 15 jaar met 50%, waardoor Nederland in verhouding tot andere Europese landen het laagste percentage aan contactbetalingen heeft.

INNOVATIES BETALINGSINDUSTRIE

Doordat Nederland een voorloper is op het gebied van elektronische betalingen, is ons land ook een rijke bron aan technologische innovaties binnen de wereld van het betalingsverkeer. Met FinTech bedrijven als Adyen en Mollie staat Nederland wereldwijd goed op de kaart.

Terwijl dergelijke FinTech bedrijven druk bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe betalingsoplossingen, vinden er ook innovaties plaats binnen ons huidige landschap. Pinnen is met de komst van contactloos betalen en het gebruik van wearables zoals smartphones en smartwatches nog makkelijker geworden. Pinapparaten moeten hierdoor nog geavanceerder, sneller en gebruiksvriendelijker worden. Dit heeft geleid tot de nieuwste ontwikkeling op het gebied van pinapparatuur: Android PIN

ANDROID PINAPPARATEN

Android is bij de meesten bekend als de grootste softwareleverancier voor smartphones, samen met Apple. Dit besturingssysteem wordt dagelijks door miljarden mensen gebruikt, wat het onder developpers het populairste opensourceplatform maakt. Het was dan ook wachten op de komst van het eerste Android-pinapparaat.

Vanaf dit jaar zullen de eerste Android PINs in de markt worden uitgezet, waarbij de verwachting is dat dit type pinapparaat over een aantal jaar niet meer weg te denken is. Denk bijvoorbeeld aan de talloze ondersteunende apps die je als ondernemer op een Android pinapparaat zal hebben: ingebouwde kassafuncties, automatische tax-refund opties voor toeristen, ingebouwde productenscanner, en nog veel meer!

Ook Easy Payments levert vanaf nu Android pinapparaten, in twee varianten: PAX A77 (mobiel toestel zonder bonnenprinter) en Verifone Smart (vast toestel met klantmodule).

Is jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie!

Gerelateerde blogs

ABN AMRO stopt met de verwerking van pintransacties

ABN AMRO stopt verwerking pintransacties voor haar zakelijke klanten

AMSTERDAM, Nederland — Portefeuille deels overgenomen door Buckaroo, Easy Payments biedt alternatief voor ondernemers. Vanaf 1 mei worden de eerste…
LEES VERDER
Verifone Vx805 + Vx820 moet voor 1 januari 2024 worden vervangen

Waarom de Verifone Vx570 + Vx820 moet worden vervangen

Vanaf 1 januari 2024 kan je geen transacties meer accepteren op de Vx570 + Vx820 In 2023 wordt in Nederland…
LEES VERDER

Tijdelijk aanpassing van limiet contactloos betalen

Ons nieuwste mobiele pinapparaat is per direct uitgerust met de gratis coronacheck scanner. Dit betekent dat je op de PAX…
LEES VERDER